Това заяви пред Българската национална телевизия банкерът  Левон Хампарцумян. И с

...
Това заяви пред Българската национална телевизия банкерът  Левон Хампарцумян. И с
Коментари Харесай

Хампарцумян: Бюджетът на служебното правителство е провокация към депутатите

Това съобщи пред Българската национална телевизия банкерът  Левон Хампарцумян.

 

И с постоянно държавно управление, и без постоянно държавно управление, план-сметката би трябвало да влезе в по-разумни рамки, счита финансистът. 

 

“Ако има постоянно държавно управление, то има уговорката да влезе в по-разумни рамки, в случай че не, служебното държавно управление също би трябвало да сформира по-разумен бюджет с по-малък недостиг. Министерството на финансите не дефинира политики, то извършва политики ", съобщи Хампарцумян.

 

" Мисля, че една сериозна политическа мощ с вероятност и потенциал би трябвало да има по джобовете най-малко няколко оферти за министър на финансите, за министър председател, от позиция на рационалния управнически потенциал. Ти не можеш да заложиш на две или три персони и да зависиш от това по какъв начин са подредени техните ДНК спирали и характери ", добави банкерът.

 

Левон Хампарцумян разяснява, че междинната класа в България от дълго време не заплаща налог 10%, а доплаща за редица обществени услуги - обучение, опазване на здравето и така нататък

 

" Наивно е да мислим, че против 10% можем да получим скандинавски услуги. Наивно е и да мислим, че като стане 15% данъкът, услугите, които получаваме от обществените администрации, ще станат по-добри ".

 

Според Хампарцумян нарастването на лихвите ще е гладко и няма да има шоков резултат върху кредитополучателите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР